ÚJ KÉPZÉS!

Kedves Szülők és 8. osztályos általános iskolai tanulók!

08 kóddal mezőgazdasági gépész szakmát hirdetünk szakiskolai ösztöndíjjal, amelyre 2015.03.16-17-én az általános iskolákban módosító tanulói adatlappal lehet jelentkezni. A képzés 3 éves, amely után 2 év alatt érettségi vizsgát tehet a tanuló, majd ezt követően 1 év alatt mezőgazdasági gépésztechnikus szakképesítést is szerezhet.

Részletek:

A Magyar Közlöny 2015. évi 13. számában megjelent 13/2015. (II.10.) a 2015/2016-os tanévre vonatkozó szakmaszerkezeti döntésről és a 2015/2016-os tanévben induló képzésekben szakiskolai tanulmányi ösztöndíjra jogosító szakképesítésekről szóló kormányrendelet pontosította képzési profilunk és a 8. évfolyamot sikeresen befejező tanulók lehetőségeit. Eszerint egy újabb szakmával, a mezőgazdasági gépésszel bővítettük a képzési kínálatunkat. A KIFIR rendszerben 08 kód alatt megjelenő mezőgazdasági gépész (34 521 08 OKJ számú) szakmát hirdettük meg új indítású szakmaként. Ebben 1 teljes, 33 fő létszámú osztály beiskolázására kaptunk engedélyt. A mezőgazdasági gépész szakma a kormányrendelet értelmében hiányszakmának számít, ezért az itt tanulók szakiskolai ösztöndíjra jogosultak az egyéb támogatások mellett. 

Teendők az iskolánkba jelentkezési lapot beadott tanulóknak:

2015. március 16-17: a tanulói adatlapok módosítására van lehetőség az általános iskolákban-módosító Tanulói adatlappal

Új felvételére van lehetőség, de csak olyan középfokú iskolában, amely a Tanulói adatlapon korábban is szerepelt. Új tanulmányi terület csak a már szereplő iskolán belül, iskolával egyeztetést követően lehetséges.

A tanulmányi területek sorrendje megváltoztatható.

A módosító Tanulói adatlap kitöltésével a korábban kitöltött Tanulói adatlap érvényét veszti.

Teendők az iskolánkba jelentkezési lapot be nem adott tanulóknak:

Azon tanulók, akik nem jelentkeztek iskolánkba, de kedvet éreznek a mezőgazdasági gépész szakma iránt személyesen vagy telefonon keressék meg az iskolát a felvételi lehetőséggel kapcsolatban. A jelentkezése elbírálása tanulmányi eredmények alapján történik.

Elérhetőségek:

Cím: 3980 Sátoraljaújhely, Kossuth Lajos út 26.

Telefon: 47/523-340