A Szepsi Laczkó Máté Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola és Kollégium

(3980 Sátoraljaújhely, Kossuth Lajos utca 26.) felvételt hirdet az alábbi képzéseire:

 

Alapozó képzéseink

 

Szakközépiskola:  9-12.évfolyam – érettségivel záruló élelmiszeripari szakmacsoportos képzés folyik.

 

01 Élelmiszeripari technikus

Az élelmiszeripari szakmacsoportos osztályban a kémia és élelmiszeripari szaktantárgyak oktatása folyik magasabb óraszámban. Az érettségi mellé élelmiszeripari laboráns OKJ-s végzettséget szereznek a tanulók. Az érettségit követően 1 év alatt technikusi végzettség szerezhető élelmiszeripari technikusi (54 541 02 OKJ számú) szakon, amelyre szaktechnikusi (bor-és pezsgőgyártó, vagy sütő- és cukrászipari, vagy cukor- és édesipari szaktechnikus) képzés épül.

 

                            

Szakképzés:  9-11.évfolyam szakmai vizsgával záruló élelmiszeripari, mezőgazdasági és vendéglátás-idegenforgalmi szakmacsoportos szakmacsoport képzések folynak.

 

02 Szőlész-borász (34 541 05 OKJ számú)

szakképzés. 3éves képzés, amely szakmai vizsgával zárul. A szakmai vizsga letételét követően 1 év alatt ráépülésként Sommelier (35 811 01 OKJ számú) képzés szerezhető. Gyakorlati helyeket az iskola biztosítja az intézmény tangazdaságában, illetve a környék külső vállalkozóknál. A külső vállalkozásoknál ösztöndíjban részesülnek a tanulók gyakorlati munkájukért.

 

03 Kertész (34 622 02 OKJ számú)

szakképzés. 3éves képzés, amely szakmai vizsgával zárul. A szakmai vizsga letételét követően 1 év alatt ráépülésként Gyógy- és fűszernövény termesztő (35 622 01 OKJ számú) képzés szerezhető. Gyakorlati helyeket az iskola biztosítja az intézmény tangazdaságában, illetve a környék külső vállalkozóknál. A külső vállalkozásoknál ösztöndíjban részesülnek a tanulók gyakorlati munkájukért.

 

04 Húsipari termékgyártó (34 541 03 OKJ számú)

szakképzés. 3éves képzés, amely szakmai vizsgával zárul. Gyakorlati helyeket az iskola biztosítja külső vállalkozónál. A külső vállalkozásoknál ösztöndíjban részesülnek a tanulók gyakorlati munkájukért.

 

05 Édesipari termékgyártó (34 541 01 OKJ számú)

szakképzés. 3éves képzés, amely szakmai vizsgával zárul. Gyakorlati helyeket az iskola biztosítja az intézmény tanműhelyében, illetve a környék külső vállalkozásainál. A külső vállalkozásnál ösztöndíjban részesülnek a tanulók gyakorlati munkájukért.

 

06 Cukrász (34 811 04 OKJ számú)

szakképzés. 3éves képzés, amely szakmai vizsgával zárul. Gyakorlati helyeket az iskola biztosítja az intézmény pék-cukrász tanműhelyében, illetve a környék külső vállalkozóknál. A külső vállalkozásoknál ösztöndíjban részesülnek a tanulók gyakorlati munkájukért.

 

07 Pék (34 541 04 OKJ számú)

szakképzés. 3éves képzés, amely szakmai vizsgával zárul. Gyakorlati helyeket az iskola biztosítja az intézmény pék-cukrász tanműhelyében, illetve a környék külső vállalkozóknál. A külső vállalkozásoknál ösztöndíjban részesülnek a tanulók gyakorlati munkájukért.

 

08 Mezőgazdasági gépész (34 521 08 OKJ számú) (folyamatban)

szakképzés. 3éves képzés, amely szakmai vizsgával zárul. A szakmai vizsga letételét követően 1 év alatt ráépülésként Mezőgazdasági gépjavító (35 521 02OKJ számú) képzés szerezhető. Gyakorlati helyeket az iskola biztosítja az intézmény tangazdaságában, illetve a környék külső vállalkozóinál. A külső vállalkozásoknál ösztöndíjban részesülnek a tanulók gyakorlati munkájukért.

 

 

Szakmai gyakorlati lehetőségek

 

Norvégia:           Élelmiszeripari szakmacsoport                                             

    Mezőgazdasági szakmacsoport     

           

Franciaország:  Élelmiszeripari szakmacsoport                  

                           Mezőgazdasági szakmacsoport                 

                           Borászati képzésben résztvevők               

 

Dánia:               Élelmiszeripari szakmacsoport                   

                           Mezőgazdasági szakmacsoport

 

FELVÉTELI

 

Intézményünkbe külön írásbeli felvételi vizsga nincs, a felvételiző diákok rangsorolása az általános iskolai tanulmányi eredmények alapján történik.

 

 

 

Kollégiumi elhelyezést biztosítunk minden jelentkező számára

 

A kollégiumban kiemelten fontosnak tartjuk a személyre szóló felzárkóztatást, fejlesztést, a családias környezet megteremtését,a gyermek- és ifjúságvédelmi feladatok ellátását.

 

 

Ösztöndíj lehetőségek

 

Útravaló ösztöndíjprogram                        Út az érettségihez                               Út a szakmához

Szakmai ösztöndíj     Tangazdaságban és a külső gyakorlati helyeken

Oremus Alapítvány a Középfokú Szakképzésért támogatása a jó tanulmányi eredményért

 

További részletes információ a www.szepsilm.t-online.hu honlapon található,

vagy a 06/47-523-340-es telefonszámon kapható.

 

 

Iskolai nyílt nap: 2014. november 21. (péntek)